Toaster Chestnuts Machine

Durant la vigília de Tots Sants, a diverses ciutats de Catalunya és ja tradició que les diferents entitats i associacions surtin al carrer per vendre castanyes, i així puguin ingressar alguns beneficis extres.

El que es fa servir per torrar les castanyes, en aquesta modalitat que navega entre el consum propi i la venta "industrial", acostuma a ser un bidó vertical. A la part inferior s'hi fa una obertura per poder-hi afegir la llenya i el foc, i a la part de dalt s'hi posa una planxa de metall foradada per posar-hi les castanyes.

Aquí cal apuntar, pels qui mai hagin fet castanyes, que és important que aquestes estiguin en contacte directe amb el foc.

Des de l'Associació Educativa Can Palet, com cada final d'octubre, ens vam proposar sortir al carrer a vendre castanyes torrades, però enguany vàrem disposar d'una màquina torradora de castanyes feta especialment per l'ocasió per l'Antonio Herencia.

Cos central del torrador de castanyes
Aquesta està creada també a partir d'un bidó vertical foradat només per la part superior, amb una reixa a un terç d'aquesta obertura per dipositar-hi la llenya i el foc. D'aquesta manera el foc està més proper a la part de dalt del bidó, i la part inferior serveix de dipòsit per la cendra.

Per dipositar-hi les castanyes es fa servir un bombo de rentadora subjectat per una barra al bidó, amb la possibilitat d'ajustat la distància de les castanyes al foc del bidó.

Una autèntica joia de la reutilització i de la reducció del consum de llenya, ja que, respecte els "torradors tradicionals", al pujar el foc estalvies haver-ne de produir més.

Bidó i bombo de rentadora units per una barra de ferro.

Respirador a la meitat inferior del bidó per avivar el foc.

Vista superior del giny.

Començant a fer el foc. El bombo de rentadora resta unit al bidó
però separat  de l'eix vertical d'aquest, per poder treballar el foc,

Torrant castanyes I

Torrant castanyes II

Torrant castanyes III


0 comentaris: